Drie sterke Leuvense kandidaten op N-VA lijsten in mei

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Dat N-VA Leuven verschillende sterke personen in haar rangen heeft, blijkt uit de Vlaams-Brabantse lijstvorming voor de komende verkiezingen in mei. Drie leden van N-VA Leuven zullen dan opkomen: Katrien Houtmeyers op de federale lijst, Lorin Parys op de Vlaamse lijst en Zeger Debyser op de Europese lijst. “Ik ben in de politiek gestapt om een verschil te maken voor de mensen”, zegt Katrien Houtmeyers, die pas sinds begin dit jaar in de Leuvense gemeenteraad zetelt.

Katrien Houtmeyers (38) zette in 2018 haar eerste stappen in de politiek met de gemeenteraadsverkiezingen. De score die ze toen haalde, katapulteerde haar vanuit het niets naar de tweede plaats van de meest populaire politica’s van Leuven. Sinds begin dit jaar is ze gemeenteraadslid in Leuven en nu werd ze gevraagd om de vijfde plaats op de federale lijst in Vlaams-Brabant in te nemen. Een kans die ze enthousiast grijpt. Ze is daarmee de eerste vrouw uit Oost-Brabant op de lijst die nota bene wordt getrokken door Theo Francken.

Houtmeyers is een duizendpoot. Van opleiding is ze arbeidspsychologe, vandaag is ze een succesvolle onderneemster, medeoprichter van Primetime Communication Group en mede-eigenaar van Home & Garden. Daarnaast zetelt ze in verschillende vennootschappen én is ze een toegewijde mama én plusmama. Toch lieten ook haar politieke ambities haar niet los. “Ik ben in de politiek gestapt om een verschil te maken voor de mensen. Mijn ervaring als onderneemster neem ik hierbij mee”, zegt Houtmeyers.

Lorin Parys haalde in 2018 als kandidaat-burgemeester in Leuven de op een na hoogste score van alle kandidaten en zorgde met zijn team voor mooie verkiezingsresultaten. Hij zetelt sinds 2014 in het Vlaams Parlement. Hij legt zich voornamelijk toe op het domein van jongerenwelzijn, en is vooral bezig met adoptie, pleegzorg en integrale jeugdhulp. In Leuven is hij fractievoorzitter in de gemeenteraad. Sinds november 2018 is hij nationaal ondervoorzitter van de N-VA. In mei staat hij op de derde plaats op de Vlaamse lijst.

Ook Zeger Debyser is in Leuven geen onbekende. Hij zetelt sinds 2013 in de Leuvense gemeenteraad als fractieleider van de N-VA en sinds 2019 als vice-fractieleider. Hij wordt opvolger op de Europese lijst.

“We sturen een sterke ploeg van N-VA Leuven naar de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen”, aldus Parys.  “Voor Leuven en de Leuvenaars is het belangrijk om goed vertegenwoordigd te zijn in Brussel om Leuvense dossiers vooruit te helpen. Zo hebben we bijvoorbeeld meer dan 50 miljoen euro voor  spitsrijstroken, fietspaden, geluidsschermen en bruggen naar Leuven gehaald.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans