Drie chauffeurs onder invloed van alcohol

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politie haalde in de nacht van woensdag op donderdag drie chauffeurs uit het verkeer. Ze bleken allen te diep in het glas te hebben gekeken en veroorzaakten gevaarlijke situaties.

Een opmerkzame patrouille van de politie van Leuven betrapte woensdagavond een dronken bestuurder. De man trok de aandacht omdat hij bleef rijden met een lekke voorband op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. Hij merkte zelfs de sirene van de politiewagen niet op en bleef gewoon doorrijden terwijl er zelfs stukken van de band scheurden. Toen de politiemannen de bestuurder eindelijk duidelijk konden maken dat hij moest stoppen, scheurde de band zelfs volledig van de velg. Een ademtest wees uit dat hij te veel gedronken had en zijn rijbewijs werd ingehouden.

Een beginnende bestuurster werd woensdagnacht gecontroleerd door de politie omdat ze met haar auto in het midden van de rijbaan stond aan het station van Leuven. Ze bleek te veel gedronken te hebben en haar voorlopig rijbewijs werd ingehouden.

Een alerte chauffeur merkte donderdagochtend in de vroege uren een auto op die in Kessel-Lo over de weg zwalpte. Hij verwittigde meteen de politie en hield de zwalpende auto in het oog. De politie kwam dadelijk ter plaatse en kon op basis van de aanwijzingen van de melder de auto opmerken terwijl die de E314 snelweg opreed in de richting van Lummen. De politie van Leuven bleef nog een tijdje achter de auto aanrijden vooraleer de bestuurder eindelijk gevolg gaf aan de bevelen om te stoppen. De man bleek duidelijk te veel gedronken te hebben en zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer