Donderdagavond overlastavond

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

De Leuvense politie moest donderdagavond weer verschillende keren uitrukken voor overlast. Het ging meestal om dronken personen die te veel lawaai maakten, in een gevecht verwikkeld raakten of een ongeval veroorzaakten.

Donderdagavond viel een dronkenman jonge vrouwen lastig op de kerstmarkt van Leuven. Hij bleef hen sterke drank aanbieden zonder dat hierom gevraagd werd. De politie werd verwittigd en de 44-jarige man uit Rotselaar werd meegenomen naar het commissariaat om in de cel te ontnuchteren.

Op de Grote Markt gingen donderdagavond twee dronkenmannen tegen de vlakte. Omstaanders verwittigden de politie en een politieploeg ging meteen kijken. Het tweetal probeerde tevergeefs om recht te staan, maar ze waren zodanig dronken dat dit niet meer lukte. De twee dertigers uit Leuven mochten de rest van de nacht in de cel doorbrengen tot ze weer op de been waren.

In de nacht van donderdag op vrijdag lag een man te slapen tegen een elektriciteitskast in de Leopold Vanderkelenstraat. De Leuvenaar had te diep in het glas gekeken en de politie bood hem als alternatieve slaapplaats een politiecel om te ontnuchteren.

Aan café In Den Boule trof de Leuvense politie donderdagnacht een wildplasser aan op straat. Wanneer de politie de man controleerde zei hij dat zijn identiteitskaart nog in het café lag. Hij mocht deze gaan halen maar maakte van de gelegenheid gebruik om zich in de toiletten te verstoppen. De politie liet zich echter niet in de luren leggen en bleef aandringen. De man gaf een naam op, maar dit bleek een valse naam te zijn. De jongeman werd daarom meegenomen naar het commissariaat waar zijn echte naam achterhaald werd. Hij kreeg een GAS boete voor het wildplassen en er werd een proces-verbaal opgesteld voor het opgeven van een valse naam.

Op de Tiensesteenweg in Kessel-Lo kwam een dronken fietsster donderdagavond ten val. De 34-jarige vrouw uit Heverlee verloor aan de werken ter hoogte van de Martelarenlaan haar evenwicht en kwam in een put van de werf terecht. Zowel de ziekenwagen als de politie werd verwittigd. De vrouw werd licht gewond door haar val, maar weigerde met de ziekenwagen mee te gaan. De politie onderwierp haar aan een ademtest waaruit bleek dat ze te veel gedronken had om nog met de fiets te rijden. De politie stelde dan ook proces-verbaal op.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans