Domo Leuven opent nieuwe spelotheek en lanceert kaartspel

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Domo vzw afdeling Leuven opende onlangs haar deuren voor twee primeurs. Enerzijds huurt Domo vanaf september een tweede lokaal. Dit bood Domo de mogelijkheid de hernieuwde spelotheek en infotheek te huisvesten. Marthe, Kristen en Gwinne, drie kinderen die hun communiegeld schonken aan Domo, kregen de eer om het lint door te knippen en zo de hernieuwde spelotheek te openen.

Anderzijds werd het ‘Domo-kaartspel’ voorgesteld. Dit kaartspel bestaat uit een gewoon kaartspel met een aanvullende reken-module. Het belangrijkste doel van dit spel is het samenspelen motiveren.

Kaartspelen zijn bij uitstek geschikt om in gezelschap te spelen en bovendien zijn de spelen geschikt voor jong en oud.
“Door het spelen met kaarten trainen kinderen hun sociale vaardigheden en oefenen ze bovendien hun rekenvaardigheid”, aldus Marleen Roels, ontwikkelaar van het kaartspel en vrijwilliger bij Domo.  “Kinderen leren omgaan met spelregels, winnen en verliezen, hun beurt afwachten,.. Speelkaarten maken rekenen plezant en stimuleren het inzicht in getallen. Bovendien zijn ze geschikt voor alle leeftijden vanaf de derde kleuterklas.”

Domo vzw is een erkende organisatie die werkt met vrijwilligers en opvoedingsondersteuning biedt aan kwetsbare gezinnen met kinderen tot twaamf jaar. De Domo-vrijwilligers steunen deze gezinnen door een stuk “gezinsweg” mee te gaan door wekelijks enkele uren in het gezin door te brengen. De vrijwilliger overlegt met de ouders welke ondersteuning ze willen en hoe dat stuk gezinsweg samen kan bewandeld worden. Vrijwilligers ondersteunen deze gezinnen, als vriend aan  huis, om vooral kinderen kansen te geven.

Domo vzw heeft al meer dan 25 jaar expertise in laagdrempelige integrale gezinsondersteuning aan huis met vrijwilligers. In 2017 ondersteunden 93 Domo vrijwilligers 264 kinderen uit 110 gezinnen in Leuven.

Wil je meer weten, heb je interesse om vrijwilliger te worden: leuven@domovzw.be of 016/89 04 69

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer