Dode bij mislukte ramkraak op Aldi in Haasrode

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Een ramkraak op het Aldi-filiaal in Haasrode is vannacht fataal afgelopen voor vermoedelijk één van de daders. Hij probeerde door een gat in de muur naar binnen te kruipen, maar raakte daarbij bedolven onder de brokstukken.

De feiten deden zich voor om iets voor 3 uur vannacht. De ramkrakers gebruikten een vrachtwagen om achterwaarts in te rijden op de zijgevel van het gebouw. Ze maakten daarbij een gat, en probeerden nadien via het gat naar binnen te kruipen. Maar daar ging het mis voor vermoedelijk één van de daders. De muur zakte in en de man raakte bedolven onder de brokstukken.

Op dit moment wordt het kantoorgebouw gestut en pas daarna zal het lichaam geborgen worden. De winkel blijft dus voorlopig gesloten.

In de omgeving van de feiten werd een verdacht voertuig tegengehouden. De inzittenden sloegen op de vlucht. Er werd een zoekactie met speurhonden georganiseerd maar voorlopig leverde deze niks op. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of de gevluchte personen betrokken waren bij de feiten.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter. Verschillende lokale politiezones, het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie van Leuven, het labo en de wetsarts zijn ter plaatse om onderzoek te verrichten.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans