Dirk Claes geen kandidaat-burgemeester in 2018

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Dirk Claes (57) zal in 2018 niet langer kandidaat-burgemeester zijn voor CD&V in Rotselaar, de gemeente waar hij sinds 1995 burgervader is. De partij heeft inmiddels eerste schepen Jelle Wouters (31) als nieuwe lijsttrekker aangeduid. Claes, die van 2003 tot 2014 achtereenvolgens in de Kamer en Senaat zetelde, zal de lijst duwen en verder lokaal politiek actief blijven.

Wouters maakt sinds 2004 deel uit van het partijbestuur en haalde bij de verkiezingen in 2012 na burgemeester Claes het grootste aantal voorkeurstemmen in Rotselaar. Sinds 2013 is hij als eerste schepen bevoegd voor jeugd, kinderopvang, evenementen en informatie. Hij is ook voorzitter van de CD&V-afdeling Aarschot-Haacht-Diest.

Claes verdwijnt niet meteen uit de lokale politiek. “Ik zal de nieuwe kopman en kandidaat-burgemeester volop steunen. Zelf wil ik me op die manier nog enkele jaren blijven engageren ten dienste van onze gemeente en de inwoners om nog enkele lopende initiatieven verder in goede banen te leiden”, aldus Claes.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer