Digitaal aanmeldsysteem voor alle secundaire scholen

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Kamperen om je kind in te schrijven in een middelbare school is vanaf volgend jaar volledig verleden tijd in Leuven. Alle secundaire scholen in Leuven, ongeacht het schoolnet, starten in samenwerking met de stad Leuven en het Leuvens Overlegplatform Secundair onderwijs (LOP SO), voor het schooljaar 2019-2020 met hetzelfde digitaal en centraal aanmeldsysteem, net zoals eerder gebeurde in het basisonderwijs.

Tot nu toe had enkel de Katholieke Scholengemeenschap Leuven een online systeem. Voor de andere scholen in Leuven kon inschrijven enkel ter plaatse. “Dat maakte het ingewikkeld en zorgde voor kamperende ouders aan een aantal scholen en een heleboel dubbele inschrijvingen. Ik ben heel tevreden dat alle middelbare scholen nu hetzelfde digitaal systeem zullen gebruiken,” zegt schepen van onderwijs Mohamed Ridouani.

De Leuvense scholen hebben een grote aantrekkingskracht op de hele regio. Zowat twee derde van alle leerlingen komt van buiten Leuven. Dat zorgt voor capaciteitsdruk. “Die vangen we op door extra plaatsen te creëren. De voorbije jaren zijn er 150 extra plaatsen bijgekomen, voor volgend schooljaar komen er nog eens 150 bij”, zegt Ridouani. “Stad Leuven doet wat het kan, maar het is belangrijk dat Vlaanderen ook bijdraagt. Dat signaal willen we nog eens geven.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans