Diestsevest veiliger dankzij twee korte ingrepen

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vandaag met de uitvoering van twee ingrepen op de Diestsevest in Leuven tussen de uitrit van de Oostertunnel en de rotonde ter hoogte van de Vuurkruisenlaan. Eerst verbreedt Wegen en Verkeer de bocht van de ventweg waar het busverkeer van de Tiensevest de Diestsevest oprijdt. Daarna wordt ter hoogte van het kruispunt met de Jean-Baptiste van Monsstraat het zebrapad verplaatst. Met beide ingrepen wil Wegen en Verkeer de Diestsevest veiliger maken voor alle weggebruikers.

Wegen en Verkeer start met de aanpassing van de ventweg van de Diestsevest ter hoogte van de uitrit van de Oostertunnel. Om de Diestsevest op te rijden in de richting van de rotonde moeten de bussen vandaag een scherpe bocht maken. Hierdoor komen ze vaak op het tweede rijvak terecht bij het maken van de bocht. Om dit te vermijden, past Wegen en Verkeer de bocht aan.

Zebrapad verplaatst voor meer veiligheid

Wanneer de grondwerken aan de ventweg afgerond zijn, schuift Wegen en Verkeer begin volgende week de werfzone op. Ter hoogte van het kruispunt met de Jean-Baptiste van Monsstraat wordt het bestaande zebrapad verplaatst naar de overkant van het kruispunt. Alle werkzaamheden aan de Diestsevest zullen begin november afgerond worden onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden.

Maatregelen voor het verkeer

Tijdens de werken aan de ventweg wordt deze weg afgesloten voor het verkeer. De bussen volgen een omleiding. Voor het autoverkeer wordt een omleiding aangeduid. Tijdens de werken aan de oversteek beschikt het verkeer altijd over één rijstrook in elke rijrichting. Elke avond vanaf 15u30 wordt de werfzone weer opengesteld voor het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone passeren.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans