Diestse firma maakt EHBO-kits op maat van sportclubs en ondernemingen Diesters EHBO-materiaal in mobilhome Jasper Stuyven Fanclub

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De fans van Heverleese profwielrenner Jasper Stuyven (24) kunnen met een veilig gevoel naar de Ronde van Zwitserland. De Diestse firma Bamed sponsorde een zorgvuldig samengestelde EHBO-koffer voor de Stuy-Van, de nieuwe en indrukwekkende mobilhome waar de fanclub voortaan mee naar de koers trekt. Voor Bamed sluit het initiatief van de Jasper Stuyven Fanclub perfect aan met de filosofie van het bedrijf dat EHBO-materiaal voorziet.

“Bamed is een bedrijf gespecialiseerd in het aanpassen van verbanddozen,-koffers en -kasten aan de noden en wensen van elk bedrijf, kantoor, organisatie, sport- of ontspanningsvereniging. Met onze online verkoop focussen we ons vooral op sportteams en kleine ondernemingen. Naast de wettelijk verplichte inhoud, vullen wij de verbanddozen en–koffers aan met nuttige EHBO artikelen op maat van de klant. Voor een bakkerij of beenhouwerij gaan we bijvoorbeeld andere spullen aanvullen dan in een kantoorruimte. In de voedingsindustrie moeten deze verbandartikelen bijvoorbeeld voldoen aan hun speciale normen. Een sportclub heeft afhankelijk van de sport andere EHBO artikelen nodig”, aldus de zaakvoerster van Bamed.

Bamed bestaat sinds 1980. Via een webshop verkoopt Bamed EHBO artikelen aan sportteams en KMO’s uit alle sectoren. Ook verenigingen en scholen doen een beroep op Bamed. “Het is soms pas na het bezoek van de arbeidsinspectie of een ongeval dat men inziet hoe belangrijk een aangepaste verbanddoos- of koffer is,” aldus de zaakvoerster.  Als voormalig ambulancier kan zij de noden van de klant zeer goed inschatten. ”Bamed werkt enkel met producten uit het topsegment en staat in voor een snelle respons via persoonlijk contact. Kwaliteit en gepersonaliseerde service zijn voor ons prioritair”.

“Vooral in de sportwereld zien we heel wat opportuniteiten. Wij hebben al heel wat leuke artikelen die zeker scoren. Maar we willen daarnaast samen met sporters of teamverantwoordelijken verder nadenken over nog leukere formules die het mogelijk maken om toch steeds EHBO-materiaal bij de hand te hebben. Een fanatiek wielertoerist of actieve fietser gaat nooit een hele verbanddoos meezeulen, maar gelet op het hoog aantal afgelegde kilometers gaat hij vroeg of laat en op één of andere manier toch nood hebben aan geschikt EHBO-materiaal. Hoe vaak gebeurt het niet dat op de momenten dat het echt nodig is, er niets voorhanden is of het materiaal niet deugt. Wij denken mee aan oplossingen die volledig aansluiten bij de wensen van de sporter. Dat is telkens een evenwichtsoefening tussen persoonlijke voorkeur, gebruikerscomfort en risico-inschatting”.

Ondernemingen, sportteams, atleten of begeleiders kunnen hun EHBO-materiaal online aankopen op de webshop van www.bamed.be of kunnen een mailtje sturen met hun specifieke vraag en wensen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer