Diefstallen met geweld

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een jongeman in het Leuvense uitgaansleven overvallen door een groep jongeren. De man van 24 uit Leuven sprak een groep van een tiental jongeren aan om een sigaret te vragen maar al snel bleek dat ze slechte bedoelingen hadden.

Ze sloegen hem in het gezicht waardoor hij ten val kwam en trapten nog na toen hij al op de grond lag. In het tumult gingen ze aan de haal met zijn bankkaarten, gsm en identiteitskaart. De Leuvense politie kwam de jongeman tegen toen hij tot op de Grote Markt strompelde. De politiepatrouille liet meteen een ziekenwagen komen en de jongeman werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon geen duidelijke omschrijving meer geven van de daders maar de politie ging toch met verschillende patrouilles op zoek naar hen. Er was echter geen spoor meer van de daders. De politie stelde proces-verbaal op voor diefstal met geweld.

Later in de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 19-jarige jongen uit Bertem bedreigd met een stroomstootwapen. De jongen werd in de Mechelsestraat bedreigd door een vijftal mannen en moest zijn gsm en uurwerk afgeven. Daarna namen ze hem mee naar een bankautomaat om geld voor hen af te halen. Toen ze in de Vital Decosterstraat kwamen zette de tiener het echter op een lopen. Hij vroeg aan een voorbijganger om de politie te verwittigen en al snel stond er een patrouille van de Leuvense politie bij hem. De politie ging met verschillende ploegen op zoek naar de daders en nam de jongeman ook even mee in de politiewagen om mee rond te kijken in de binnenstad. Van het vijftal was echter geen spoor meer. De politie stelde proces-verbaal op en onderzoekt de zaak verder.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans