Derde ‘Kinnekeskoers’ in Rotselaar

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zondag 16 september, Autovrije Zondag, organiseert Vitesse Fietsen voor de derde keer de Vitesse Kinnekeskoers in Rotselaar. Een echte koers voor peuters en kleuters, op en rond het verkeersvrije dorpsplein van Rotselaar.

Het parcours is een mooie ronde van 150 meter pal onder de kerktoren. De deelnemertjes fietsen in drie leeftijdsgroepen en de papa’s en mama’s mogen hen begeleiden tijdens de koers. Alle deelnemertjes krijgen een nummerbordje, een medaille en een bevoorradingspakket. Deelnemen kost 5 euro.

En er is meer: een koersomroeper, een rennersdorp met allerlei hapjes en drankjes, een springkasteel en een schminkstand. Genoeg dus voor een namiddag fietsplezier.

Een nieuwe najaarsklassieker

Jan Hennes, organisator: “De eerste twee edities van de Kinnekeskoers waren een enorm succes. Vorig jaar steeg het aantal deelnemertjes tot meer dan 100. Tijdens de komende editie gaan we de ritten verdubbelen. Zo rijden er niet teveel kinderen samen en blijft het leuk en veilig voor iedereen. Het is een groot plezier om die bende kleuters ongestoord te zien rondcrossen, in een veilige omgeving. Dat vinden niet alleen wij als organisatoren. We krijgen zo veel positieve feedback op de Kinnekeskoers dat we gerust kunnen spreken van een nieuwe najaarsklassieker.”

Autovrije Zondag

De Kinnekeskoers is een van de vele activiteiten in Rotselaar tijdens Autovrije Zondag. De gemeente maakt de dorpspleinen van alle deelgemeenten helemaal autovrij. Zo is er een ruil- en weggeefbeurs in Wezemaal, fietsgraveren en verkoop van tweededehandsfietsen in Rotselaar-Heikant en een biomarkt in Werchter. Er wordt ook een fietsroute uitgestippeld langs mooie trage wegen in de gemeente. De fietsroute verbindt de dorpskernen van alle deelgemeenten met elkaar.

Praktisch

Het parcours en het rennersdorp zijn open vanaf 13 uur.

14u – 1 tot 2,5 jaar (1 ronde)

14u30 – 2,5 tot 4 jaar (2 rondes – groep 1)

15u – 2,5 tot 4 jaar (2 rondes – groep 2)

15u30 – 4 tot 5 jaar (3 rondes – groep 1)

16u – 4 tot 5 jaar (3 rondes – groep 2)

Inschrijven kan via www.vitessekinnekeskoers.be, of ter plaatse tijdens de koers.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans