Delhaize verkoopt wijn voor goed doel

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Delhaize heeft vandaag samen met Leuvens burgemeester Louis Tobback een cheque van 10.760 euro overhandigd aan het Buitengewoon Onderwijs Ter Bank in Heverlee. Deze school biedt al jaren aangepaste vormen van onderwijs aan, waardoor de kleuters en lagere schoolkinderen zich binnen hun mogelijkheden zo goed als mogelijk kunnen ontwikkelen. In december 2016 startte de verkoop van de vijfde Selected by Delhaize for Leuven waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er bijna 11.000 flessen verkocht. De actie zal ook dit jaar voortgezet worden met Zorgcirkels Jongdementie als goede doel. De afgelopen vijf jaar heeft Delhaize bijna 90.000 euro ingezameld voor lokale goede doelen in Leuven.

In december 2016 lanceerden Delhaize en de stad Leuven samen voor de vijfde keer een ‘Selected by Delhaize for Leuven’. Per verkochte fles zou er 1 euro gaan naar het Buitengewoon Onderwijs Ter Bank. Ruim 10.760 flessen gingen over de toonbank in Leuven. Vandaag overhandigden Louis Tobback en een delegatie van Delhaize officieel de cheque van 10.760 euro aan Buitengewoon Onderwijs Ter Bank.

Met de lancering van de speciale ‘Selected by Delhaize for Leuven’ willen Delhaize en de stad Leuven hun lokale samenwerking verder versterken, maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. Dat goed doel wordt altijd in samenspraak met het stadsbestuur gekozen.

Nieuw sportterrein voor Ter Bank

Buitengewoon Onderwijs Ter Bank biedt al jaren aangepaste vormen van onderwijs aan waardoor de kleuters en lagere schoolkinderen zich binnen hun mogelijkheden zo goed als mogelijk kunnen ontwikkelen. Het onderwijzend personeel wordt hierin bijgestaan door een paramedisch team van logopedisten, kinesisten, een sociaal verpleegkundige en een kinderverzorgster. Op Ter Bank wordt met buitengewone zorg omgegaan met de noden en ontwikkelingsvragen van elke leerling. Hiervoor wordt actief geluisterd naar en gecommuniceerd met de leerling en het netwerk waarin deze zich bevindt en ontwikkelt: ouders, leerkrachten en paramedici, VCLB-medewerkers, opvoeders, hulpverleners, de vroegere school, tewerkstellingsplaatsen, woon- en opvangvormen na het afstuderen.

Ter Bank wil de talenten van elke leerling optimaal aanspreken en zo evenwichtig mogelijk alle componenten van de persoonlijkheid – het kennen, het kunnen en het zijn – tot ontplooiing brengen.  “We zijn zeer tevreden met het mooie bedrag van bijna 11.000 euro. Dit bedrag helpt ons zeker om het sportterrein voor onze doelgroep aan te leggen”, zegt Damiaan Ovaere, administratief directeur Buitengewoon Onderwijs Ter Bank.

Een nieuw goed doel: Zorgcirkels Jongdementie

Net zoals vorig jaar hoefden Delhaize en de stad Leuven niet lang na te denken na het zien van de verkoopcijfers van de ‘Selected by Delhaize for Leuven’ en verlengden zonder twijfels het aanbieden van deze wijn. Dit jaar zullen de Leuvenaars opnieuw kunnen genieten van lekkere wijn, die prijs-kwaliteit een topwijn is. Deze zal verkocht worden ten voordele van Zorgcirkels Jongdementie.

De coöperatie Zorgcirkels Jongdementie is een zorgorganisatie voor én door mensen die aan jongdementie lijden. Dementie op jonge leeftijd is dementie waarbij de eerste symptomen optreden voor de leeftijd van 65 jaar. In de provincie Vlaams-Brabant wonen naar schatting 300 à 1.000 personen met dementie op jonge leeftijd. Ieder jaar zouden er ongeveer 60 nieuwe diagnoses worden gesteld in onze provincie.

Zorgcirkels Jongdementie biedt begeleiding en zorg aan jonge mensen met dementie en hun gezin. Ze zijn een inspiratiebron en netwerk van expertise rond zowel professionele als geïntegreerde zorg voor jongdementie. In hun Ontmoetingshuis kunnen mensen met jongdementie en hun familie drie dagen per week terecht voor informatie, ondersteuning en begeleiding op maat. Samen met vrijwilligers, gastvrouwen, buddy’s en workshopbegeleiders zoekt Zorgcirkels Jongdementie hier naar uitdagende activiteiten. “Met het geld dat deze actie zou opleveren, kunnen we een plek blijven behouden om samen te zingen, te lachen en af en toe ook eens te huilen. In Hét Ontmoetingshuis kunnen we genieten van kleine dingen, die groots worden gemaakt”, zegt het team Zorgcirkels Jongdementie.

De ‘Selected by Delhaize for Leuven’ 2018

De ‘Selected by Delhaize for Leuven’ is zowel een witte als rode wijn. De witte wijn, een O.C. IGP Chardonnay 2014 wordt verkocht aan €4,39 per fles inclusief leeggoed,  de rode wijn, een Montepulciano Abru 2014 aan €4,89. Daarvan gaat 1 euro per fles integraal naar Zorgcirkels Jongdementie. Vanaf vandaag is de wijn te koop in de volgende Delhaize winkels in de regio Leuven: Delhaize Supermarkt Heverlee, Delhaize Supermarkt Kessel-Lo, AD Leuven, AD Terbank, AD Holsbeek en Proxy Sint-Joris-Weert.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans