Deel je restjes eens met een blokkende student

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Studenten zitten dezer dagen de hele tijd met hun neus tussen de boeken. Een gezonde maaltijd bereiden durft er dan wel eens bij inschieten. Love Leuven, de campagne die Leuvenaars en studenten dichter bij elkaar brengt, steekt graag een handje toe via de Facebookpagina ‘Food sharing Leuven – SOS Blok’.

“We leven het hele academiejaar lang zij aan zij in onze bruisende stad”, zegt schepen van studentenzaken Bieke Verlinden. “Toch hebben buurtbewoners en studenten niet zo vaak contact met elkaar. Het leefritme en de betrokkenheid van de studenten verschillen van die van de vaste inwoners van onze stad. Toch loont het de moeite om elkaar te leren kennen, iets voor elkaar te doen en zo de kloof stukje bij beetje te overbruggen.”

Studentenkoepel LOKO organiseert iedere blokperiode ‘SOS Blok’. Net als vorig jaar sluit Love Leuven daar graag bij aan met een ‘food sharing’-actie. “Wie te veel gekookt heeft, kan die ‘overschotjes’ aanbieden op de Facebookpagina ‘Food Sharing Leuven – SOS Blok’”, legt vicerector studentenbeleid Chantal Van Audenhove uit. “Hongerige studenten die daar iets naar hun smaak vinden, maken een afspraak met de kok in kwestie en kunnen zo makkelijk en snel een gezonde maaltijd krijgen.” “Leuvenaars die naar de winkel gaan, kunnen ook boodschappen meenemen voor een blokkende student in hun straat. Dat kunnen ze in de Facebookgroep laten weten”, vult LOKO-voorzitter Pieterjan Vaneerdewegh aan.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans