De Vlasselaar krijgt feestelijke opening

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Vlasselaar, een thuis voor volwassenen met een beperking in Wezemaal, opent zijn deuren op zaterdag 29 september. Die dag staan er rondleidingen op het programma met een hapje, een drankje en een streepje muziek.

Op zaterdag 29 september vindt  de officiële opening plaats van de Vlasselaar, een afdeling van Ave Regina vzw te Lovenjoel. Cliënten en hun begeleiding willen graag de buurtbewoners, netwerk en alle andere betrokkenen uitnodigen om kennis te maken met de werking van de Vlasselaar.

De Vlasselaar

Te midden  in het groene Wezemaal , tussen velden, paarden en wijngaarden ligt de Vlasselaar, een huis voor 22 volwassenen met een verstandelijke beperking.  Het huis is opgedeeld in drie aparte leefgroepen, elk met hun specifieke kleur en doelstellingen.

Vanuit die verschillende doelstellingen wordt tegemoet gekomen aan de complexiteit van zorgvragen anno 2018. Met een basishouding van gelijkwaardigheid wordt ruimte gegeven aan de cliënt om binnen zijn mogelijkheden zijn leven zelf uit te bouwen. Dag in dag uit geven begeleiders het beste van zichzelf om de ondersteuning van de cliënten met veel ‘zin in zorg’ te garanderen.

De Vlasselaar biedt naast een woonplek ook een werkplek waar zowel interne als externe cliënten meer dan welkom zijn. De biologische moestuin is alvast één van de mogelijkheden waar cliënten met groene vingers hun hartje kunnen ophalen.

Vertrekkend vanuit Perspectief 2020 wordt ingezet op inclusie en  inbedding in de maatschappij.  Een gewoon huis in de straat, een uitnodigende voortuin met petanquebaan, de geteelde biologische  groenten en fruit worden verkocht aan het netwerk en de buurt wordt gezien als een opportuniteit om verbinding aan te gaan met diezelfde buurt.

Naast de ondersteunende handen van de professionele begeleiding zijn vrijwilligers ook in de Vlasselaar de kers op de taart. Met veel energie, engagement en enthousiasme zetten zij zich dagdagelijks in voor de cliënten.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans