De strijdbijl begraven in witloof-oorlog

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Na de verwoede discussie over de titel van witloofgemeente, werd deze week de strijdbijl tussen Kampenhout en Haacht begraven. Kampenhout blijft dé ‘witloofgemeente’ van de streek. Maar Haacht gaat wél voluit voor ‘Gemeente van het Witte Goud’.

Zoals door meerdere mensen werd bevestigd, is Haacht niet enkel bekend voor het witloof, maar ook voor haar asperges. Dit, aangevuld met de diverse smaken van wit-goud bier, maken van Haacht terecht de gemeente van het witte goud. Haacht steekt de hand uit naar haar Straffe-Streek-buurgemeenten Kampenhout, met haar witloof, Keerbergen, met haar asperges, en Boortmeerbeek, met zoveel smaken bier. Haacht verenigt die drie en maakt er haar Wit Goud van!

 “Op woensdag 19 april, op de vergadering voor alle Haachtse ondernemers, stellen we het Haachtse HoReCa-plan voor, dat volledig in het teken staat van ‘Haacht, gemeente van het Witte Goud’”, zegt schepen Nico Bogaerts (Open VLD). Alle Haachtse HoReCa-zaken werden hierover al gecontacteerd en vele enthousiaste reacties volgden meteen. Publiciteitsmateriaal, de link naar toerisme in Haacht en diverse acties ter promotie van de lokale HoReCa maken deel uit van het plan.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer