De Lijn voert wijzigingen door in Vlaams-Brabant

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Traditiegetrouw voert De Lijn in Vlaams-Brabant na de paasvakantie – dit jaar op maandag 16 april – enkele wijzigingen door aan haar dienstverlening. Het gros van die wijzigingen vindt plaats in Oost-Brabant.

In het busstation van Leuven voert De Lijn enkele belangrijke aanpassingen door. Alle bussen in de richting van het Wetenschapspark in Heverlee worden aan één perron gegroepeerd, door de verhuizing van lijn 616 (Sterrebeek-Zaventem) van perron 14 naar perron 6. Ook lijnen 1 en 2 vertrekken daar. Om de drukte in het busstation beter te spreiden, zal lijn 395 (Overijse-Groenendaal) voortaan vertrekken aan perron 12 in plaats van perron 10. Bus 410 (Tervuren-Brussel) verhuist op zijn beurt van perron 12 naar perron 14, naast de kantoren van Acerta.

Elders in de regio krijgen snelbussen 475 (Lubbeek-Tielt-Winge) en 485 (Lubbeek-Tienen) in Kessel-Lo een extra halte aan de Heilig-Hartkerk, om onder meer de scholen in die omgeving een snelle verbinding te geven met Linden, Lubbeek en Tielt-Winge. Verder krijgen een paar haltes in Oost-Brabant een andere naam,  en schuiven sommige haltes met enkele meters op.

Reizigers die zijn ingeschreven op de omleidingsnieuwsbrief van De Lijn, ontvangen een bericht als er aan hun lijn iets verandert. Alle wijzigingen gaan in op maandag 16 april.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans