De Lijn past dienstregeling aan in Vlaams-Brabant

Vanaf maandag 7 januari voert De Lijn een aantal wijzigingen in haar dienstregeling door. Dat is onder andere het geval in Vlaams-Brabant. Het bijsturen van de dienstregeling komt er met het oog op betere aansluitingen op ander openbaar vervoer of op vraag van gemeenten, scholen of bedrijven.

In Vlaams-Brabant wijzigt vanaf 7 januari de dienstregeling van een aantal buslijnen. De bijsturingen moeten zorgen voor een betere aansluiting met andere bussen en trams of met de trein.  Ook het beter afstemmen op de lestijden in scholen of de werktijden in bedrijven, vragen van lokale overheden of langdurige wegeniswerken, liggen aan de basis van deze wijzigingen.

In de Leuvense regio gaat het om de volgende aanpassingen:

  • De nachtbussen die van Hever komen hebben voortaan hun eindhalte aan Leuven, Rector De Somerplein.
  • Op schooldagen tijdens de spits wordt de frequentie verhoogd op lijn 370 Leuven, Gasthuisberg – Tielt-Winge – Diest.
  • Door de heraanleg van de Geldenaaksebaan in Heverlee zijn de haltes Heverlee, Sint-Albertus College op lijn 527 (schoolbus) verplaatst naar de overkant van het kruispunt aan het college. Schoolbus 527 kan beide haltes niet meer bedienen, maar blijft de halte op het terrein van de school bedienen.
  • De haltenaam Heverlee, Broekstraat wijzigt in Heverlee, Abdij van ’t Park.
  • De woensdagrit en avondrit op lijn 539 (schoolbus) werd aangepast.
  • De namiddagritten op lijn 555 (schoolbus) worden opnieuw vervroegd: de rit van 12.22 uur wordt vervroegd naar 12.15 uur; de rit van 16.14 uur wordt vervroegd naar 16.05 uur.
  • De reisweg in Oud-Heverlee op lijn 598 (schoolbus) wordt richting Groenendaal aangepast. De halte Oud-Heverlee, De Post wordt toegevoegd.

Voor meer info in verband met de nieuwe dienstregeling kunnen reizigers terecht op www.delijn.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans