De Langste Dag in Heverlee strikt Sammy Moore als topact

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens

De Langste Dag in Heverlee is al vele jaren uw garantie op gezelligheid. “Dit jaar zijn we erin geslaagd om Sammy Moore te strikken als topact. Hij is bekend van het populaire televisieprogramma Komen Eten maar natuurlijk ook als zanger”, zegt Christophe Dewit van het Handelaarsverbond Heverlee. Tijdens De Langste dag in Heverlee kan u natuurlijk genieten van de traditionele braderie.

De Langste Dag in Heverlee is uitgegroeid tot een vaste waarde op de kalender. Op zondag 26 juni heeft het Handelaarsverbond Heverlee alweer een boeiend programma in elkaar gestoken voor de bezoekers. Animatie bijvoorbeeld, voor jong en oud. “Voor de kids hebben we een bijzonder getalenteerde ballonnenplooier op de affiche staan”, zegt Christophe Dewit van Handelaarsverbond Heverlee. “Verder hebben we ook een trampoline in de aanbieding en enkele kermisattracties. Eendjes vangen bijvoorbeeld.”

Sammy MooreOok muzikaal heeft De Langste Dag in Heverlee heel wat in petto. De organisatie slaagde erin om niemand minder dan charmezanger Sammy Moore naar Heverlee te halen. “Sammy Moore is sinds zijn deelname aan Komen Eten enorm populair geworden, zeker in onze regio want hij is afkomstig uit Wilsele. We wisten al dat Sammy Moore een straffe zanger was en daarom wilden we hem absoluut uitnodigen om onze braderie muzikaal op te luisteren”, aldus Liévin Vandenplas. “Verder hebben we ook nog een optreden van Danny Landélo. Vroeger was hij vooral bekend als DJ maar tegenwoordig is Danny ook zanger. Met succes, want hij heeft veel optredens. Tot slot hebben we ook De Joorzangers. Die hebben in Leuven geen extra uitleg meer nodig want ze zijn al vele jaren bekend.”

Maar daar eindigt het programma van De Langste Dag in Heverlee natuurlijk niet. Op de affiche bijvoorbeeld ook Kris Aron, de zanger van het OHL-lied. “Kris Aron is een vaste waarde in het Leuvense”, zegt Liévin Vandenplas. “Ook Wiewieneke verdient meer dan een vermelding. Hij verplaatst zich met een bakfiets en zingt Franse chansons.

Het Handelaarsverbond Heverlee hoopt uiteraard op een grote opkomst voor de geanimeerde braderie die plaatsvindt op de autovrije Naamsesteenweg. “De Langste Dag in Heverlee is een traditie. Onze organisatie staat garant voor plezier en gezelligheid. We blijven trouw aan ons concept. Iets dat goed werkt, moet je niet veranderen”, besluiten Christophe Dewit en Olivier Delvaux van Handelaarsverbond Heverlee.

De Langste Dag Heverlee

Zondag 26 juni, van 9 tot 18 uur

Meer info: www.hvheverlee.be

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens