De Kleine Johannes uitgenodigd op boekenbeurs Bologna

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Van maandag 26 tot donderdag 29 maart vindt in Bologna de 55ste Internationale Kinderboekenbeurs plaats. Deze beurs is dé internationale beurs voor iedereen die met kinderboeken bezig. Auteurs, illustratoren en uitgevers ontmoeten er elkaar om zaken te doen en de nieuwste trends te ontdekken.

Voor de eerste keer organiseert de Beurs van Bologna ook een Europese Conferentie voor Onafhankelijke Kinderboekhandels. Naast een aantal grote sprekers uit de wereld van het kinderboek, heeft de organisatie ook 4 toonaangevende kinderboekhandels uit Europa uitgenodigd om het verhaal van hun boekhandel te komen vertellen: Baoba (Lissabon), Tales on Moon Lane (Londen), Badet (Warschau) en ook De Kleine Johannes uit Leuven.

“Ik zal er een lezing geven met als titel “50 ways to kiss a frog (and transform him into a princess). Het is het verhaal van de weg die we volgen in De Kleine Johannes om met boeken (die de afgelopen 20 jaar halveerden in waarde) een leefbare kinderboekhandel te maken”, aldus zaakvoerder Luc Vander Velpen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans