Danny Justens (Ho.Re.Ca Leuven) haalt uit naar circulatieplan "Rode loper voor Gouden Kruispunt"

Danny Justens, voorzitter van Ho.Re.Ca Leuven, heeft vanavond uitgehaald naar het circulatieplan dat in het najaar van 2016 werd ingevoerd in de stad. Volgens Justens is dat plan niet gedragen door de bevolking en al zeker niet door de horeca en de handelaars. “Het is een rode loper uitrollen voor de Uplaces en de Gouden Kruispunten van deze wereld. Stad Leuven, doe er iets aan”, klonk het kritisch in zijn nieuwjaarsspeech in Salons Georges.

Danny Justens van Ho.Re.Ca Leuven is geen fan van het nieuwe circulatieplan in Leuven. En veel leden van zijn organisatie al evenmin. Dat liet de voorzitter verstaan in heel duidelijke bewoordingen tijdens zijn nieuwjaarsspeech die hij zopas gaf in Salons Georges in Leuven. “Ho.Re.Ca Leuven stelt  zich a priori niet negatief op maar -en het is een grote maar- dit plan is niet gedragen door de bevolking. En al zeker niet door de handelaars en de horeca. Jullie , dames en heren politici, mogen vertellen wat jullie willen maar wij horen de reacties van onze klanten, leveranciers en horeca-uitbaters. De mensen vertellen ons dat een bezoek aan de stad voor hen niet meer hoeft omwille van de slechte bereikbaarheid, de dure parkings , een streng repressief beleid en een verwarrende verkeerssituatie met veel files tot gevolg. Dit circulatieplan is de rode loper uitrollen naar de Gouden Kruispunten en de Uplaces van deze wereld. Dit plan is niet doordacht, overhaast en zonder inspraak en zonder draagvlak ingevoerd . Doe er iets aan!!!!!”

Meer lof had voorzitter Justens voor de horecacoach in Leuven. “Evert Thys, afscheidnemend bestuurslid van Ho.Re.Ca Leuven, bleek de beste kandidaat. Uiteraard steunen wij hem onvoorwaardelijk in zijn nieuwe job. We zijn blij dat de stad Leuven ons idee uiteindelijk toch heeft uitgevoerd, waarvoor mijn oprechte dank. We zijn ook tevreden dat er nieuw horecabeleidsplan komt in Leuven. Verder juichen we toe dat de samenwerking met de toeristische dienst van de stad Leuven prima verloopt en zelfs nog is verbeterd in 2016. We hebben goede hoop dat 2017 een beter jaar zal worden voor onze sector.”

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens