Dames 2 KHC Leuven verliest finale Open League

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Belgian Hockey Finals van de Open League vonden plaats in Boom en dit tussen RTHC Wellington uit Ukkel en het tweede team van KHC Leuven. Jammer genoeg verloren de blauw-wit-rood getinte meisjes beide duels tegen een sluwer en ervarener Wellington.

De dames 2 eindigden als tweede in de reguliere competitie. In de halve finale werden ze geconfronteerd met de Waterloo Ducks die derde eindigden in het klassement. Ze plaatsten zich voor de finale door hen te kloppen met 3-0 en 2-1. Nu verloren ze met dezelfde cijfers van de Ukkelsen.

“De meisjes en de staff waren uiteraard tevreden dat we het tot in de finale schopten. Het was een spannende uitdaging en een heel mooi avontuur. We bezitten een heel divers team waartoe ook flink wat studentes behoren. Onze trainer Ricardo bracht ons tot de finale van de Open League en daar zijn we hem dankbaar voor”, vertelde de manager van de ploeg, Dominique Pignolet.

Coach en kapitein van het mannenteam Ricardo Santana is fier op de meisjes. “Ons doel was om in de play-offs te raken, ik ben zeer blij dat we de finales haalden. Jammer dat we verloren van het ervaren Wellington, maar deze finale was de bekroning van ons jaar. De meisjes waren de vele fans nog niet gewend en kregen zo wat stress zodat de focus minder op het spel lag. Wellington is Belgische top, ze waren beter en dat wisten we. Ons jonge team speelt nog geen twee jaar samen. Volgens mij zijn we met hen aan het bouwen aan iets belangrijks. Ze hebben op een jaar tijd heel veel geleerd en zijn veel verbeterd, het is misschien een optie om volgend seizoen eventueel naar een titel toe te werken. Het wordt naar volgend jaar toe belangrijk om de belangrijke matchen te winnen, alleen zo kunnen we evolueren en de speelsters naar een hoger niveau tillen”, aldus de gemotiveerde trainer van de vice-kampioenes van de Open League.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer