Crematorium Hofheide scoort goede punten bij The Economist

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Crematorium Hofheide in Holsbeek wordt geloofd door het prestigieuze Britse magazine The Economist. Waar crematoria volgens het medium meestal kille locaties zijn, is dat volgens hen bij de Hofheide geenszins het geval.

Het grote gebouw van de Hofheide is ontworpen door de Gentse architecten Coussée & Goris en Spaanse RCR-Architecten. Het opende in september 2013 en viel sindsdien al meerdere keren in de prijzen. Zo werd bijvoorbeeld de Architizer A+-prijs in de categorie religieuze gebouwen en herdenkingsplekken al op de erelijst van het pand bijgeschreven.

Het magazine maakte in de zomereditie van 1843, het culturele onderdeel van The Economist dat om de twee maanden verschijnt, hiervan melding. Onder de titel “Death by design” werd aandacht besteed aan crematoria. Ze kwamen daartoe omdat wereldwijd steeds meer mensen kiezen om zich na hun overlijden te laten cremeren in plaats van te begraven. Ze gingen daarvoor op zoek naar crematoria die architecturaal sterk uit de hoek kwamen en dat is volgens hen zeker het geval bij de Hofheide.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer