Countdown Oude Markt

Op de Leuvense Oude Markt wordt weer afgeteld naar het nieuwe jaar met de gekende countdown. Dit evenement trekt jaarlijks zo’n twaalfduizend bezoekers naar de Oude Markt in Leuven.

De politie zal eveneens aanwezig zijn met zo’n twintig extra personeelsleden die oog zullen hebben voor de veiligheid tijdens dit evenement. De Oude Markt is enkel toegankelijk via de Grote Markt en de Kortestraat terwijl de andere zijstraten als uitgangen gebruikt worden. Er gelden ook bijkomende regels in Leuven om er voor te zorgen dat iedereen veilig en wel aan het nieuwe jaar kan beginnen. Zo is er een verbod op glazen flessen op straat en zal er aan de tapeilanden geen sterke drank of cocktails geschonken worden.

De nachtwinkels in de binnenstad zullen hun aanbod moeten aanpassen, want ook zij mogen geen sterke drank verkopen tijdens het evenement. Om ongevallen te vermijden is het natuurlijk verboden om vuurwerk af te steken in de menigte. In Leuven geldt sowieso een verbod op vuurwerk, tenzij hiervoor een vergunning verleend wordt. Dit omdat het gevaarlijk is voor de brandveiligheid, het levensgevaarlijk is voor niet-opgeleide gebruikers en omdat het schadelijk is voor dieren. Tenslotte zal de politie zoals altijd toezien op alcohol in het verkeer. Want BOB = nul op, ook in het nieuwe jaar. Wil je zeker zijn van een BOB achter het stuur? De Lijn voorziet heel de nacht extra feestritten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer