Controles op foutparkeren

Bart Mertens
1 jaar geleden
door Bart Mertens

Vrijdag werden de hele avond en nacht verkeerscontroles uitgevoerd verspreid over het grondgebied. Er was aandacht voor parkeergedrag van automobilistenautobestuurders, bromfietsers en fietsers. De focus lag op foutparkeren, verzekeringen en alcohol.

Er werden 117 processen-verbaal opgesteld tegen foutparkeerders. Daarvan waren er 79 in de buurt van het voetbalstadion van OH Leuven waar op dat ogenblik de Red Flames speelden. Heel wat van de bijna 8.000 supporters die met de auto waren gekomen, namen het niet zo nauw met de parkeerregels en kregen een PV. 102 bestuurders moesten een alcoholtest afleggen. Daarvan waren er twee positief. Eén van hen was een 33-jarige man uit Kessel-Lo die op de Erasme Ruelensvest aan kant werd gezet voor controle nadat een patrouille had vastgesteld dat hij met de voorste mistlichten opreed ondanks het heldere weer. Hij kon geen geldig rijbewijs voorleggen. Later bleek dat hij enkel over een Libisch rijbewijs beschikt dat in ons land niet geldig is. De man reed met de auto die eigendom is van zijn vriendin.

De patrouilles namen twee bromfietsen in beslag die niet verzekerd waren, beiden van éénzelfde eigenaar. De bromfiets van een 31-jarige Leuvenaar werd in beslag genomen nadat hij in de Tiensestraat werd tegengehouden omdat hij in verboden richting reed en niet verzekerd bleek te zijn. Zijn rijwiel werd door de sleepdienst overgebracht naar de stallingsplaats van de politie. De bromfiets is eigendom van een vriend. Na een telefoontje van de bestuurder van de in beslag genomen bromfiets, kwam de eigenaar met een andere bromfiets ter plaatse. Toen deze werd gecontroleerd, bleek dat voor dit voertuig evenmin een verzekering was afgesloten. De tweede bromfiets werd dan ook ter plaatse in beslag genomen en versleept naar de stallingsplaats van de politie.

De patrouilles hadden ook aandacht voor fietsers. Elf fietsers werden geverbaliseerd omdat ze in een verboden richting fietsten. Eén fietser eindigde zijn avondje stappen in de cel. De 26-jarige fietser uit Boechout werd vrijdag even voor middernacht in de Parkstraat aan kant gezet omdat hij zonder achterlicht reed. De man liet duidelijk blijken niet te zijn opgezet met de controle en wilde ook zijn identiteitskaart niet overhandigen op vraag van de motorrijder die hem aan kant had gezet. Uiteindelijk werd de fietser die duidelijk te veel had gedronken door een bijgeroepen patrouille overgebracht naar de cel waar hij zijn roes mocht uitslapen.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens