Conflict blijft duren bij CommScope

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Bij CommScope, een leverancier van telecommunicatieapparatuur uit Kessel-Lo, blijft het sociaal conflict aanhouden en zo ook de daaruitvolgende staking. De vakbonden beschuldigen de directie van het onterechte ontslag van de hoofdafgevaardigde van het ACV.

De staking bij Commscope, gelegen op de Diestsesteenweg, brak spontaan uit op 19 december toen de hoofdafgevaardigde van het ACV met onmiddellijke ingang ontslagen werd. De man zou volgens het bedrijf collega’s beledigen op het werk en er zou zelfs sprake zijn van intimidatie.

Bij het ACV is het voor hen hiermee duidelijk dat de directie de man enkel kwijt wil omwille van zijn vakbondswerk. Het sociaal conflict zit na drie weken nog steeds muurvast. De vakbonden willen dat ze het ontslag teruggedraaien. Ze gaan niet in op de vraag tot gesprekken van de directie, gezien deze blijven weigeren dat de ontslagene in kwestie mee aan de onderhandelingstafel mag zitten.

De stakingsoproep wordt volgens de vakbonden nog steeds zeer goed opgevolgd. Van de 280 arbeiders zijn er vrijdagochtend slechts vijftien aan het werk gegaan. Bij CommScope werken er in totaal 560 werknemers, ongeveer evenveel arbeiders als bedienden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer