Complimentenbus verzamelt complimenten voor vzw Awel

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Op vrijdag 1 maart is het Complimentendag en eindigt de Vlaamse Week tegen Pesten. Het moment dus om complimentjes te delen en jongeren bewust te maken van het belang van een klein gebaar. Daarom tourt pennenfabrikant Pilot morgen en overmorgen met een complimentenbus door België en Nederland. Het doel? Zoveel mogelijk complimentjes laten neerpennen op de bus. Bovendien schenkt Pilot per complimentje 10 cent aan vzw Awel, een organisatie waar kinderen en jongeren terechtkunnen voor een gratis en anoniem gesprek. Vrijdag is Leuven aan de beurt.

Geen beter moment om elkaar een compliment te geven dan op Complimentendag. Die vindt plaats op vrijdag 1 maart en is bovendien het einde van de Vlaamse Week tegen Pesten. Pennenfabrikant Pilot tourt langs (hoge)scholen en pleinen in België en Nederland. Studenten, leerlingen en passanten worden er uitgenodigd om een compliment neer te pennen. Vrijdag strijkt de bus neer op het Martelarenplein in Leuven.

Bovendien schenkt de pennenfabrikant voor ieder compliment 10 cent aan vzw Awel. Deze organisatie luistert naar kinderen en jongeren. Zij kunnen bij hen terecht voor een gratis en anoniem contact. Als je weet dat Pilot staat voor #happywriting in een #happyworld, is deze steun een logische stap. De actie is een vervolg op de succesvolle actie van vorig jaar waarbij Pilot zich vestigde in treinstations en zo duizenden reizigers bereikte. Door dit jaar ‘on tour’ te gaan en zich te focussen op scholen, hoopt de pennenfabrikant nog meer complimenten te verzamelen.

Virtuele complimenten

Wie er op de dag zelf niet bij kan zijn, kan toch zijn complimentjes delen en vzw Awel steunen. Hoe? via de website https://complimentendag.pilotbenelux.be/ kan je nu al jouw compliment delen. Upload simpelweg je boodschap en de persoon voor wie deze bestemd is, krijgt een kaartje met jouw complimentje in de mailbox. En hey, het hoeft niet bij één complimentje te blijven!

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans