Comate is finalist voor UNIZO’s KMO van het Jaar

Ann Peeters
4 weken geleden
door Ann Peeters

De UNIZO ‘KMO van het Jaar’ is een prestigieuze prijs, weggelegd voor de Vlaamse KMO die zich het meest onderscheidt in de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering. Met deze titel schittert de winnende KMO één jaar lang zowel in de media als op verschillende UNIZO-events. Comate uit Leuven is finalist voor KMO Dienstverlener van het Jaar 2019.

Elk jaar kiest UNIZO samen met haar partners Liantis, Agentschap Innoveren & Ondernemen, KBC, Proximus, PwC, TNT en een onafhankelijke jury de ‘KMO van het Jaar’. Dit bedrijf wordt verkozen op basis van de geleverde prestaties inzake ondernemingszin, innovatie, HR strategie, financieel beleid, marketing & communicatie, energie & milieu en (ambitie voor) internationaal ondernemen.

Vanaf dit jaar zijn er 3 categorieën waarin KMO’s konden deelnemen: KMO maakbedrijf, KMO dienstverlener en Beloftevolle KMO. Tijdens een exclusief event in de Faculty Club werden de provinciale winnaars bekend gemaakt.

KMO dienstverlener: Comate uit Leuven

Comate is een dynamisch groeibedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe producten en toestellen. Het team beheert projecten van A tot Z: ze bedenken het concept, ontwerpen élk onderdeel, bouwen het prototype en voeren testen uit om zo tot een feilloos resultaat te komen. Net zo goed focussen ze op één welbepaald onderdeel binnen een groter geheel, bijvoorbeeld de stap om van een prototype tot een marktklaar toestel te komen. De ingenieurs nemen daarbij de technische kant voor hun rekening, terwijl de designers zorgen voor de styling van het product. Ook de gebruiksvriendelijkheid is uiteraard van cruciaal belang.
Dit jong ambitieus team slaagt erin om een mooie en duurzame groei neer te zetten, volledig gefinancierd met eigen middelen. Projecten bij Comate zijn steeds een samenwerking tussen ingenieurs en designers, wat hen uniek maakt in deze markt. Het bedrijf is een mooie weerspiegeling van de kennisindustrie waar Vlaams-Brabant en vooral Leuven voor staat en daarom zijn zij terecht de winnaar.

De provinciale laureaten stromen nu door naar de nationale finale. Op 4 december, tijdens het UNIZO Topseminar in Gent, weten we wie nationaal deze titel mag dragen.

Foto: Luk Collet

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters