Citrique Belge investeert stevig

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Citroenzuurfabrikant Citrique Belge is van plan om 13,6 miljoen euro te investeren in de bouw van een nieuw ketelhuis, dat zou actief moeten zijn rond oktober 2019. Hiermee wil het bedrijf zelfvoorzienend worden in stoom en elektriciteit en zo besparen.

Het huidige ketelhuis is echter 40 jaar oud en is aan vervanging toe. Deze zal na de installatie van het nieuwe type als back-up fungeren. Daarbuiten investeren ze ook in een nieuwe inpaklijn. In november vorig jaar nam Riflebird Capital CVBA, een private groep investeerders, de citroenzuurfabriek over van het Duitse Adcuram. Er werd meteen een vijfjarenplan opgemaakt, dat momenteel dus volop in uitvoering is.

De productie draait al beter door interne optimalisatie, dat is ook de realiteit. In 2016 hadden ze 103.600 ton citroenzuur, in 2017 steeg dat naar 110.000 ton. Door een tijdelijk laagte in de  productie van citroenzuur vanuit China, komt het goedje goed aan de man. Daarnaast steeg het aantal jobs er van 300 naar 325.

Citrique blijft niet bij de pakken zitten en heeft samenwerkingen lopen met de KU Leuven,  de Nederlandse universiteit van Wageningen en SugaR&D.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer