Chrysostomos-gekte op middelbare scholen

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De laatste 100 dagen van het schooljaar zijn ingegaan, en dat betekent dat de Chrysostomos-gekte weer heeft toegeslagen op heel wat middelbare scholen. In het Montfortcollege in Rotselaar nemen leerlingen en leerkrachten het deze week tegen elkaar op.

Je zag ze mogelijk al lopen, de laatstejaars scholieren die de deur van hun middelbare school over 100 dagen achter zich dicht zullen trekken en dat nu vieren met allerlei ludieke activiteiten. Ook wel “Chrysostomos” of “100 dagen” genoemd.

Een van de scholen waar het naderende schooljaar uitgebreid gevierd wordt, is het Montfortcollege in Rotselaar. Leerlingen en leerkrachten nemen het tegen elkaar op in negen opdrachten. “We moeten onder andere in bepaalde kleuren naar school komen (de leerkrachten in fluo), subtiel selfies nemen met leerkrachten en/of leerlingen, een parodie maken op een bestaand lied, een trefbalwedstrijd én een dance battle uitvechten”, zegt leerling Britt Wieringa. “De week is enorm tof. De groepssfeer onder de zesdejaars is beter dan ooit, omdat we moeten samenwerken tegen de leerkrachten.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans