Christophe Stockman is nieuwe voorzitter van Dijledal

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Christophe Stockman, gemeenteraadslid voor sp.a, is door de raad van bestuur aangeduid als nieuwe voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal. “Een uitdaging die ik met heel veel enthousiasme aanga”, zegt Stockman. “Samen met de collega’s wil ik blijven ijveren voor kwalitatieve huisvesting voor mensen met een bescheiden inkomen. Hun welzijn staat voor mij centraal.”

Dijledal is de grootste sociale huisvestingsmaatschappij van Vlaams-Brabant en beheert meer dan 3.000 sociale woningen. “En dat aantal wil ik graag verhogen, onder meer door samen met de buurgemeenten op zoek te gaan naar mogelijkheden om nieuwe sociale huisvesting te bouwen”, zegt Stockman. “Dat is nodig, om de wachtlijsten zo veel mogelijk in te korten.” Een aantal woonprojecten, zoals het Hoornplein, de Minckelerssite en de Artoistoren aan het Joanna-Maria Artoisplein zitten al in de pijplijn.

Stockman wil ook verder blijven renoveren. De voorbije 20 jaar heeft Dijledal een deel van haar patrimonium gerenoveerd om woningen te laten voldoen aan hedendaags wooncomfort. Grote woonsites als Sint-Maartensdal en Lolanden zijn zo grondig en duurzaam gerenoveerd. Op korte termijn zal ook onder meer Schorenshof in Wilsele vernieuwd worden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans