China’s Capital verhuist noodgedwongen naar Leuven centrum

Kirsten Bosmans
8 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Chinees restaurant China’s Capital heeft gisteravond noodgedwongen haar laatste service gedraaid op de bestaande locatie. De zaak was al 31 jaar gevestigd aan de Tiensesteenweg in Kessel-Lo, maar zag haar cliënteel al drie jaar afnemen door het verdwijnen van parkeerplaatsen in de buurt. Na de nodige aanpassingswerken opent China’s Capital binnenkort in de Fonteinstraat in Leuven, waar ze een privéparking voor de deur heeft.

“We hebben bijna 30 jaar lang goede zaken gedaan op de Tiensesteenweg”, zegt zaakvoerder Yu Siu. “We waren goed bereikbaar en de klanten waren tevreden. Maar daar kwam enkele jaren geleden verandering in. De privéparking die we huurden van de NMBS moest verdwijnen voor een nieuwbouw. Ook de parkeerplaatsen langs het benzinestation aan de Martelarenlaan werden allemaal geschrapt vanwege een heraanleg van de weg. Nu zijn ze een fietstunnel aan het aanleggen langs de deur. Weer werken, en het levert geen extra parkeergelegenheid op.”

“We merkten in het restaurant dat de klanten er last van hadden. Sommige mensen die al jaar en dag vaste klant waren, zagen we niet meer. En wie wel nog kwam, klaagde steen en been. Elke dag opnieuw. Begrijpelijk. Als je 20-30 minuten moet rondrijden voor een parkeerplekje om een take away maaltijd af te halen, dan word je niet blij.”

Na drie jaar besloot Yu, met pijn in het hart, om de Tiensesteenweg te verlaten en te verhuizen naar de Fonteinstraat 1A in Leuven, de locatie van het vroegere ‘Chess Café’. “Het grootste voordeel is dat ik er een privéparking heb voor mijn klanten”, vervolg Yu. “Het is ook goed gelegen: niet pal in het centrum maar dicht bij de ring en de E314. Daarnaast hebben we er ook een terras, wat helemaal nieuw is voor ons.”

Momenteel zijn Yu en zijn team druk in de weer om de nieuwe China’s Capital in orde te brengen. Als alles goed gaat, opent de zaak in de eerste week van juni. Wie op de hoogte wil blijven van de planning, kan contact opnemen met 016 25 55 44 of de website (www.capital88.be) bekijken.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans