Chemische producten zetten vuilbak op terras in brand

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De hulpdiensten moesten maandagochtend even na 7 uur uitrukken voor een brandmelding in een flatgebouw in de Burgemeestersstraat. Een voorbijganger meldde vuur op het balkon van één van de appartementen.

Toen de politiepatrouille ter plaatse kwam sloeg de brand al over op een tweede balkon. Het gebouw werd ontruimd en de straat werd afgezet voor het verkeer. De ondertussen aangekomen brandweer had het vuur snel onder controle. Het vuur bleek ontstaan te zijn in een vuilniszak. In de zak zaten vodden met resten van chemische producten die waren gebruikt in het appartement dat momenteel wordt gerenoveerd. Door een chemische reactie vatte de inhoud van de vuilniszak vuur. Het vuur zorgde voor schade op de beide balkons en de buitenste ramen van alle twee de schuiframen met dubbel glas waren gesprongen door de hitte. Niemand raakte gewond. Door het bluswerk veranderde de straat in een ijsspiegel. De strooidienst kwam ter plaatse om zout te strooien.

Daarnaast moest een 83-jarige bewoonster van een appartement in de Weergalmlaan in Kessel-Lo maandagvoormiddag worden overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De bejaarde vrouw had een pot met eten op het fornuis gezet maar viel daarna in slaap in de zetel. Toen het rookalarm van het gebouw afging, ging een buurvrouw poolshoogte nemen. Ze trof de bewoonster slapend in de zetel aan, terwijl er in het appartement een dikke rookwolk hing. De buurvrouw zette de rokende kookpot van het fornuis en verwittigde de hulpdiensten. Nadat het appartement werd verlucht, mocht iedereen weer naar binnen. De bejaarde bewoonster was ongedeerd, maar omdat ze heel wat rook had ingeademd, werd ze voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans