Celstraf en rijverbod voor dodelijk vluchtmisdrijf in Haacht

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politierechter veroordeelde een 25-jarige man uit Haacht tot twee jaar cel, waarvan één derde met uitstel, en vijf jaar rijverbod voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Bij het ongeval dat hij veroorzaakte op Stationsstraat in Haacht op 21 augustus 2015. kwam een zestienjarige jongen om het leven. Daarna pleegde de dader vluchtmisdrijf.

De rechtbank veroordeelde de doodrijder tot twee jaar cel waarvan acht maanden met uitstel en een boete van 15.000 euro, waarvan 6.000 euro met uitstel. Hij kreeg eveneens een rijverbod van vijf jaar en moet vier examens en proeven afleggen vooraleer hij opnieuw achter het stuur plaats mag nemen.

De bestuurder reed achteraan in op twee fietsers. Het slachtoffer uit Keerbergen werd ongeveer twintig meter meegesleurd en overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een zware hoofdwonde. Zijn vijftienjarige vriend uit Haacht kwam eveneens ten val en raakte lichtgewond. Volgens een expert reed de man niet te snel. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en gaf zich pas twintig uur na de feiten baan nadat een vriend geweigerd had zijn beschadigde auto te herstellen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer