Cateraar Fringale werkt samen met wijnbar Surlie in Wandelingstraat

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuvense cateringbedrijf Fringale uit Leuven is een recente aanwinst in het Leuvense horecawereldje. Het wil zijn klanten meenemen op een culinaire rondleiding. Om dat doel te bereiken, werken ze met verse en pure producten en gaan we op zoek gaan naar producten van kleine plaatselijke leveranciers.  Ze werken sindskort ook samen met een Leuvense wijnbar, de Surlie in de Wandelingstraat.

Zelfstandige kok van Fringale, Kevin Gijsembergt organiseert private dinners, caterings en workshops. Hij kan ook paraat staan voor een barbecue of als kok aan huis.

Onlangs was er een ware food battle tussen de Fringale en Bistro Lust in hun pand in de Wieringstraat.

Daar blijft het echter niet bij, de Fringale gaat samen werken met een wijnbar in Leuven, de Surlie in de Wandelingstraat. Deze is open tussen woensdag tot en met zaterdag en werkt enkel met natuurwijnen. Vanaf 14 mei is er elke zaterdag een tweegangen lunch vanaf het middaguur.  Bijpassende wijnen kan je per glas of per fles bestellen. Ze werken onder het motto; first come , first-served . Ze willen de pairing tussen food and wine meer naar voor brengen,  vandaar de lunch volgens de eetfilosofie van de Fringale. Door met natuurwijnen en een keuken op product te werken, bekijken zowel de Fringale als de Surlie dit als een perfect match. In de toekomst zullen nog over onder andere natuurwijnen workshops volgen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer