Capaciteit Carpoolparking Bertem verdriedubbelt

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De carpoolparking langs de E40 in Bertem wordt fors uitgebreid: er zijn nu 40 plaatsen en vanaf 10 november zullen er 130 plaatsen beschikbaar zijn. De uitbreidingswerken starten vandaag. “De E40 is een van onze drukste assen”, zegt minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Er is vraag naar meer carpoolplaatsen en daar spelen we op in”.

De carpoolparking langs de E40 in Bertem is een slachtoffer van het eigen succes. De gemiddelde bezettingsgraad schommelt volgens de meest recente tellingen tussen de 120% en 180%. Zowat elke dag wordt er geparkeerd op plaatsen waar dat eigenlijk niet mag, zoals de oprit van de carpoolparking. Er wordt al lang gesproken over en aangedrongen op een gevoelige uitbreiding van de parking.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts investeert nu 250.000 euro in een verdriedubbeling van de capaciteit. Waar er vandaag nog 40 plaatsen beschikbaar zijn, zullen er vanaf 10 november 130 plaatsen beschikbaar zijn. Zo kunnen elke dag een honderdtal extra wagens van de weg gehaald worden. “Alle beetjes helpen”, zegt Weyts.

Naast de uitbreiding van de carpoolparking in Bertem voorziet Weyts ook de nodige middelen voor de aanleg van carpoolparkings in Antwerpen (2017), Destelbergen (2018), Kruishoutem en Herentals-Oost (2019).

De uitbreidingswerken in Bertem lopen van 2 oktober tot 10 november. Al die tijd blijft de carpoolparking volledig afgesloten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer