Capaciteit carpoolparking Bertem verdriedubbelt

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De carpoolparking langs de E40 in Bertem wordt fors uitgebreid: er zijn nu 40 plaatsen en vanaf 10 november zullen er 130 plaatsen beschikbaar zijn. De uitbreidingswerken starten vandaag. “De E40 is een van onze drukste assen”, zegt minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Er is vraag naar meer carpoolplaatsen en daar spelen we op in”.

De carpoolparking langs de E40 in Bertem is slachtoffer van haar eigen succes. De gemiddelde bezettingsgraad schommelt volgens de meest recente tellingen tussen de 120 en 180 procent. Zowat elke dag wordt er geparkeerd op plaatsen waar dat eigenlijk niet mag, zoals de oprit van de carpoolparking. Er wordt al lang gesproken over en aangedrongen op een gevoelige uitbreiding van de parking.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts investeert nu 250.000 euro in een verdriedubbeling van de capaciteit. Waar er vandaag nog 40 plaatsen beschikbaar zijn, zullen er vanaf 10 november 130 plaatsen beschikbaar zijn. Zo kunnen elke dag een honderdtal extra wagens van de weg gehaald worden. “Alle beetjes helpen”, zegt Weyts.

De uitbreidingswerken in Bertem lopen van 2 oktober tot 10 november. Al die tijd blijft de carpoolparking volledig afgesloten.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans