Canadese stadsplanner op bezoek in Leuven

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Brent Toderian, de internationaal gerenommeerde stadsplanner en -denker, is volgende week op bezoek in Leuven. Maandag gaan burgemeester Mohamed Ridouani, schepen van mobiliteit David Dessers en schepen van ruimtelijk beleid Carl Devlies, met hem in gesprek.

Brent Toderian, de stedenbouwkundige die Vancouver op de kaart zette als een van de meest duurzame steden ter wereld, was naar aanleiding van 5 jaar Fietsberaad, vrijdag te gast in het Vlaams Parlement. Volgende week brengt hij een bezoek aan Leuven, Gent en Antwerpen. Met deze bezoeken wil de veelgevraagde consultant, met het motto ‘Ik ben niet tegen de auto, ik ben voor de stad’, het debat over een sterk fietsbeleid en de leefkwaliteit in onze steden en gemeenten voeden.
“Leuven, in 2018 uitgeroepen tot European Green Leaf, zet het klimaat al jaren hoog op de agenda en wil de komende jaren een versnelling hoger schakelen”, zegt David Dessers,  Schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie. “Leuven nodigde Brent Toderian uit voor een overleg op maandag 18 maart en een lezing, op initiatief van Leuven MindGate, op woensdag 20 maart.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters