Camping Flamingo, eerste vaste 2dehands markt in Leuven

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Leuvense Liefhebbers van tweedehands en originele, handgemaakte spullen kunnen voortaan hun hart ophalen in eigen stad: HAL5 en Camping Flamingo organiseren vanaf deze zondag, 14 januari, een maandelijkse, overdekte zondagsmarkt waar je heerlijk kan snuisteren tussen de zowat 40 standen van gepassioneerde makers, grafici, originele vintage of authentieke ‘crafts’. Net als steeds tracht Camping Flamingo hierbij lokaal, creatief ondernemerschap in te zetten voor een dynamische en levendige publieke ruimte, waar plaats is voor ontmoeting en gezelligheid.

De recent in gebruik genomen setting van HAL5 vormt met z’n industriële look de ideale locatie, waar ook tijdens de winter een overdekte markt mogelijk blijft. Naast de tijdelijke standhouders zullen ook de vaste food-partners, handelaars en de eigen bar van HAL5 mee instaan voor een rijke en smakelijke beleving waarbij iedereen aan z’n trekken komt en de zondag van Leuven een broodnodige, nieuwe trekpleister krijgt.

Zodra het weer het toelaat zal de markt ook deels buiten kunnen plaatsvinden, op het binnenkort aangelegde terras en de patio van HAL5. “Ook het recent aangelegde Blauwput-plein zou weleens een ideale locatie voor Camping Flamingo kunnen zijn, waar ook de lokale handelaars enkel bij te winnen hebben,” aldus de organisatoren.

Inschrijven voor één van de komende edities kan via info@campingflamingo.com. Er wordt gemikt op zowel zelfgemaakte creaties en meubels als op tweedehandse platen, accessoires of kledij. Het verkopen van ter plaatse te consumeren voeding of drank is niet toegestaan, verpakte bereidingen of brouwsels mogen wel. Meer info op de facebookpagina van Camping Flamingo. Maandelijks van 11 tot 18 uur, 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni, 8 juli,12 augustus, 16 september, 14 oktober, 18 november en 9 december. HAL5, Locomotievenstraat Kessel-lo.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans