Café Sport sluit op 9 juli de deuren Heropening op 25 augustus

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens

Het populaire volkscafé Sport op het Martelarenplein in Leuven sluit op 9 juli de deuren. “Tenzij de Rode Duivels de finale van het EK spelen. Dan zal 10 juli de laatste feestdag worden”, zegt Maurice Vanderauwera die het café overlaat aan Bjorn Ruytinx, Mike Naert en Sonia Gasparini. “We heropenen op 25 augustus en het blijft een volkscafé”, zegt Mike Naert.

Het einde is nabij…café Sport sluit op 9 juli de deuren. Tenminste onder de vlag van huidig uitbater Maurice Vanderauwera (58). Hij laat het populaire volkscafé over aan Bjorn Ruytinx, Mike Naert en Sonia Gasparini. Voor Maurice Vanderauwera komt er zo een einde aan een bijzonder succesvolle periode in de Leuvense horecageschiedenis. ““Ik ben met café Sport begonnen in februari 1997. Ondertussen zijn we bijna twintig jaar verder. Samen met het personeel en mijn vrouw heb ik bloed, zweet en tranen gelaten voor en in café Sport. Maar het was de moeite meer dan waard. Het doet me plezier dat Sonia, Mike en Bjorn mijn ‘horecakind’ overnemen want zij hebben net als ik een goede visie op café Sport. De volkse sfeer zal niet verloren gaan.”

Maurice en Mike café Sport-2Toekomstig uitbater Mike Naert bevestigt dat café Sport een volkscafé blijft waar iedereen welkom is, van de gewone man tot de minister bij wijze van spreken. “Het volkse aspect is de ziel van café Sport. Het zou al te dom zijn om dat op te geven”, zegt Mike Naert. “Na de sluiting op 9 –of 10 als de Duivels de finale spelen- juli gaan we meteen aan de slag om het café op te frissen. Het is niet de bedoeling om er een moderne zaak van te maken. Gewoon een opfrissingsbeurt, niet meer dan dat. De heropening is voorzien op 25 augustus. De vaste klanten moeten echt geen schrik hebben…Café Sport blijft een volkscafé. Maurice heeft van café Sport een monument gemaakt. We gaan dan ook verder op de ingeslagen weg.”

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens