C-Valley Leuven gaat officieel van start

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op 8 mei is C-Valley Leuven officieel van start gegaan met de eerste vergadering van de Raad van Bestuur. Tijdens die vergadering werd Roland Vanderstukken verkozen als voorzitter van de vzw.

C-Valley Leuven vzw werd op 26 maart opgericht en verenigt de bedrijven die gevestigd zijn op het Research Park Haasrode en de Ambachtenzone Heverlee. Het project werd ingediend samen met Interleuven, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Vlaams-Brabant, Stad Leuven en Voka.

De bedrijventerreinvereniging wil het overleg tussen de bedrijven organiseren en het aanspreekpunt zijn voor overheden en andere externe partijen. Met C-Valley Leuven bundelen de bedrijven hun krachten om samen te werken op vlak van onder andere mobiliteit, beveiliging, goederenstromen, vergroening van het terrein, sportactiviteiten,…

“C-Valley Leuven wil een bedrijvencommunity worden die zijn leden verbindt, vertegenwoordigt en versterkt”, aldus Roland Vanderstukken, voorzitter C-Valley Leuven. “C-Valley Leuven, dé plaats om te ondernemen en te werken.”

“Met C-Valley Leuven is er een nieuwe synergie ontstaan bij de bedrijven in Haasrode die kan zorgen voor een nog betere werk- en ondernemingsruimte. Na jaren bedrijventerreinmanagement te hebben verzorgd vanuit Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant op basis van subsidies, hebben we nu geopteerd voor een duurzame oplossing in de vorm van een zelf bedruipende vzw samen met de bedrijven”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant.

De eerste activiteit van C-Valley Leuven vindt plaats op 24 mei. De vereniging organiseert dan een ‘C-Valley Cycle Chain’ om de fiets te promoten voor het woon-werkverkeer van de werknemers van Haasrode. Om 7.30 uur komt iedereen samen aan het Provinciehuis in Leuven, waarna de werknemers samen met de fiets naar de Brabanthal vertrekken. Tot slot volgt er aan de Brabanthal een infosessie over het stimuleren van woon-werkverkeer met de fiets, fietsleasing, mobiliteitsbudget en voorbeelden op het bedrijventerrein.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans