Buurtcomités kunnen jaarlijks 250 euro feestbudget inzetten

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Vanaf vandaag, 1 april, kunnen de buurtcomités in Lubbeek jaarlijks beschikken over een bedrag van 250 euro dat ze kunnen gebruiken voor de organisatie van buurtfeesten.

Deze subsidie moet de buurten helpen om de basisorganisatiekosten van hun buurtfeesten te dekken. Daarnaast kan bij de gemeente ook allerhande materiaal worden uitgeleend zoals tafels, stoelen, tenten en podia.

Fons Creuwels (Groen) zegt: “We zetten graag in op mogelijkheden om een warme, solidaire samenleving tot stand te brengen. Wijkwerkingen zijn daarin onontbeerlijk, en hun belangrijkste activiteiten zijn nu eenmaal de buurtfeesten. Die willen we op deze manier een boost geven, zodat er meerdere keren per jaar een activiteit kan plaatsvinden. We hebben trouwens plannen om de buurten te helpen door een handleiding te maken met tips voor de organisatie van een buurtfeest.”

Voor de toekomst denkt Groen ook aan zogenaamde wijkbudgetten: Elke wijk krijgt dan een budget dat ook kan besteed worden aan andere zaken: zitbanken, een boekentil, een speeltuig, bessenstruiken, een volksmoestuin of gevelgroen aanplanten, een muurschildering aanbrengen … Kortom, alles wat een wijk een echte ontmoetingsplaats kan geven.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters