Buurtbewoners ‘De Jacht’ starten petitie voor behoud buslijn 1

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Tot begin 2017 reed bus 1 in Heverlee via de Naamsesteenweg en de Huttelaan. Ondanks hevig protest werd dit traject afgeschaft. De buurt heeft nu een petitie georganiseerd om de buslijn opnieuw het oude traject te laten volgen.

Buslijn 1 en 2 rijden sinds vorig jaar langs hetzelfde traject via de Leopold III-laan naar de Campus. Heel wat buurtbewoners zijn nu verplicht om de bus een flink eind verder te nemen. Sommigen moeten zelfs meer dan een kilometer stappen.

Door werken was de Leopold III-laan gedurende maanden volledig afgesloten en reed  bus 1 opnieuw door de Huttelaan. Ook bus 2 volgde hetzelfde traject. Eind december komt hieraan een einde omdat de Leopold III-laan opnieuw opengaat voor alle verkeer.

De buurtbewoners startten een petitie om buslijn 1 ook na de wegenwerken via de Huttelaan te laten rijden. De petitie werd door meer dan 500 mensen unaniem en enthousiast ondertekend. Het gaat voornamelijk om de Zusters van de Jacht,  UPC Salvenbos, Brasserie 500, Campus Woudlucht en ook de mensen uit de onmiddellijke omgeving. Bij de buurtbewoners zijn heel wat ouderen waarvoor een vlot en bereikbaar openbaar vervoer onmisbaar is.

Een van de argumenten van De Lijn voor de afschaffing via de Huttelaan is dat buslijn 2 vaak overvol zit met studenten op weg naar de Campus. Buslijn 1 moet de overflow hiervan opvangen door ook naar de Campus te rijden maar via de Leopold III-laan. Ons argument is dat dit even goed mogelijk is door buslijn 1 een kleine omweg te laten maken via de Huttelaan.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans