Burgemeesterswissel in Herent

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Marleen Schouteden heeft reeds enige tijd kenbaar gemaakt dat zij, gezien haar leeftijd, geen tweede termijn ambieert. Advocate Schouteden, die 72 werd in mei, is reeds sinds 1970 actief in de Volksunie. Zij was gedurende vele jaren OCMW-raadslid en oefende ook het ambt van schepen uit.

Marleen Schouteden kijkt tevreden terug op haar vijf jaar burgemeesterschap: “Het is een drukke, maar zeer boeiende job, waarbij je voortdurend rekening dient te houden met de wensen van onze inwoners en de noden van een grote gemeente en organisatie”.

Burgemeester Schouteden stelt in gezamenlijk overleg haar ambt ter beschikking vanaf 1 januari 2018 met het oog op de verkiezingen van 14 oktober.
“Het is met spijt in het hart dat ik stop als burgemeester, want ik doe dit werk zeer graag, maar de toekomst is belangrijker” aldus Marleen. Zij blijft tot eind 2018 zetelen als gemeenteraadslid.
Huidig schepen van cultuur Astrid Pollers wordt de nieuwe burgemeester. In december legt zij hiervoor de eed af bij de gouverneur.
Astrid Pollers is Herentenaar van geboorte en al jaren actief bij de lokale N-VA afdeling. Als burgemeester wil zij de huidige lijn verderzetten en mee zorgen voor “Veilig thuis in een welvarend Herent”!

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer