Burgemeester Tobback zet sloophamer tegen Sint-Pietersziekenhuis

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Maar liefst 43 jaar was het oude ziekenhuis aan de Brusselsestraat in Leuven een doorn in het oog van het stadsbestuur en de Leuvenaars. Het Sint-Pietersziekenhuis op de Hertogensite was de exponent geworden van één van de laatste stadskankers in de stad. Maar daar is nu verandering in gekomen.

De komende jaren verrijst er een gloednieuwe stadswijk tussen de Brusselsestraat, Kapucijnenvoer en Minderbroedersstraat in Leuven. Om dit project te kunnen realiseren, laat ontwikkelaar Resiterra het Sint-Pietersziekenhuis sinds woensdag afbreken. Burgemeester Louis Tobback zette samen met schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies de sloophamer tegen het complex. Geen dag te vroeg, want het was het langst leegstaande ziekenhuis van Vlaanderen. De Leuvense burgervader liet zich al jaren ontvallen dat hij pas zou stoppen als burgemeester wanneer het oude ziekenhuis tegen de vlakte lag.

Woensdag was het dus zover. Toen werd de symbolische start gegeven van afbraakwerken die meer dan een jaar in beslag zullen nemen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans