BTV opent regionale zetel in Aarschot

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Begin deze maand opende op industriepark Nieuwlandlaan in Aarschot de regionale zetel van het keuringsorganisme BTV. Het eerste bedrijf van veel nieuwbouw in deze buurt.

De regionale zetel van BTV creëert extra werkgelegenheid in Aarschot omdat ze ook taken overneemt van de hoofdvestiging, zoals de stockverdeling voor volledig België en de afdeling verificatie. De keuze voor Aarschot lag voor de hand, gezien haar centrale ligging en mindere filegevoeligheid vergelen met grotere centrumsteden.

De verhuis naar Aarschot was hoofdzakelijk gelinkt aan de verdubbeling van het personeel sinds 2014.

BTV is het enige bedrijf in zijn soort in Vlaams-Brabant dat regionaal werkt. Voor standaardkeuringen heeft BTV in elke hoek van de provincie mensen, om zo de afstanden te beperken, ook gezien haar ecologische standpunt. De klanten worden dus bediend in hun eigen taal: het Tiens, Aarschots, Leuvens, maar ook het Engels, Duits, Frans en het Cambodjaans.

In tegenstelling tot andere BTV-kantoren, opereren vanuit Vlaams-Brabant ook zeer specifieke hoog opgeleide mensen die voor  heel Vlaanderen bijvoorbeeld voor warmtekrachtkoppelingen, windmolens, hoogspanningsrelais, batterijen ifv zonnepanelen, GSM-masten, enzovoort controleren.

Door de hoge scholingsgraad van Vlaams-Brabant, worden in Aarschot ook veel interne opleidingen gegeven voor heel Vlaanderen, zoals elektriciteit, hoogspanning…  De externe opleiding ‘Hoogspanning incl. schakelen in een eigen HS-cabine’, wordt vanaf maart gegeven in de nieuwe vestiging. Dit is uniek in de regio.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans