Brydenbach en Vanden Daelen beiden aan tweede zege toe in Leuvense halve triatlon

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Je kon er voorbije zondag op en rond het Ladeuzeplein, het stadspark en het sportkot niet naast kijken. De 23ste editie van de halve triatlon van Leuven vond plaats onder een mooi zonnetje. Aan de finish pakte bij de mannen Tim Brydenbach voor het tweede jaar op rij de zege, dit nadat leider en thuisloper Tom Mets een inzinking kende diep in de finale. Bij de vrouwen triomfeerde Leen Vanden Daelen uit Kessel-Lo ook al voor de tweede keer, dit na een dipje van leidster Coysman.

De vrijwilligers van het organiserende Triatlon Duatlon Leuven – Verbinnen Sport hadden weer hun gloeiende best gedaan om dit evenement tot een succes te laten uitgroeien. Aan toeschouwers alvast geen gebrek.

In het water bij de mannen ontstond een kopgroep van zes met daarbij Mets en Hendrik-Jan Verhaegen uit Herent. Bij de vrouwen was De Deene voor Vanden Daelen en Coysman op het droge. Midden in de fietsproef reden de mannen met vijf vooraan. Coysman begon aan de leiding aan het lopen voor De Deene en Vanden Daelen.

Bij de mannen begonnen ze met vijf te lopen. Naarmate het lopen vorderde, liep Mets uit. Ook Coysman lag aan de leiding en wel met vier minuten voor. Mets begon met anderhalve minuut bonus aan de slotronde. De voorsprong van Coysman was blijkbaar ook onvoldoende tegen een dipje bestand. Beiden kregen in de slotfase een klop van de hamer.

Bij de vrouwen had Vanden Daelen de rest ingehaald en haalde ze het met liefst zeven minuten verschil op de tweede, De Deene. Dat deed ze in vier uur en dertig minuten rond. Mensaert werd derde voor Heverleese Stefanie Lefèvre, die ondanks minder training het beter deed dan de achtste plaats van vorig jaar.

Brydenbach won bij de mannen. Lukas Bosmans uit Tremelo was als tweede over de meet, hij deed mee met de trio’s. Hij won deze race samen met de Leuvense broers Geert en Wim Janssens. Monchy werd tweede bij de mannen, Lagae derde, Verhaegen zesde.

Foto: Leen Vanden Daelen

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer