Brugbergpad onder handen genomen door street art-artiesten

Ann Peeters
8 maanden geleden
door Ann Peeters

Van vrijdag 19 april tot maandag 22 april fleurden street art-kunstenaars het Brugbergpad op. “Het project was een samenwerking met jeugdhuis Sojo, Roncha en nog enkele organisaties in het Leuvense”, zegt steet art-kunstenaar Yannick Tilliet. “De muur is een icoon in het Leuvense street art mileu maar heeft sinds 5 jaar geen upgrade gekregen.
Daarom ben ik gaan samenzitten met JH Sojo en Roncha (Eric Reyntjens) om het pad dit jaar eens een opfris beurtje te geven. Aangezien er heel wat (opkomend) talent is in het Leuvense leek het ons de perfecte timing hiervoor.”

Wat de artiesten betreft, waren het vooral Leuvenaars die artistiek aan de slag gingen. “Enkele namen: Beireh, Robbe Vanmeensel, Luis Manuel Lambrechts, Andrea Sabatino, Waldorf Claw, Stina De Roeck, Mau Reen, StraatLetters, Hans Geyens, Bisser, The Koi Fish,… We waren ongeveer met 30 artiesten zijn. Het was de bedoeling om er deze keer een geheel van te maken, één grote samenwerking. Enkele thema’s werden aan elkaar gekoppeld om de volledige muur van 175 meter, 400m², aan te pakken. Wie in de buurt is, moet zeker eens gaan kijken.”

 

 

Foto’s: Jeugdhuis Sojo

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters