Brasserie Improvisio schenkt 1.000 euro voor meer bananenbloem

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Brasserie Improvisio uit Leuven heeft een cheque van 1.000 euro geschonken voor de productie van bananenbloem in Centraal Congo. Ze zamelde het geld in met de verkoop van haar 3 likeuren en gin van het bananenmerk ‘Musa Lova’.

Brasserie Improvisio en Musa Lova steunen al sinds 2009 de bananenboeren in DR Congo. Nu kwam daar dus een nieuwe cheque van 1.000 euro bij.

“In Centraal Congo, in de streek rond Kisangani, zijn bakbananen het tweede belangrijkste basisvoedsel. Boeren kweken massaal bakbananen in pas afgebrande bossen. Door de slechte wegen raken veel trossen echter niet in de grote stad Kisangani, waardoor boeren heel wat inkomsten missen. Samen met professor Rony Swennen, die ’s werelds grootste bananencollectie aan de KU Leuven beheert, werden eerst technieken aangebracht om bakbananen beter te kweken om dan te verwerken tot bananenbloem aangereikt met eiwitten van een lokale boom. Vorig jaar nog werden twee kleine bloemmolens geplaatst waardoor er meer bloem kon geproduceerd worden. Met de nieuwe cheque gaat men nu naar een betere etikettering van de bloemzakjes, om de verkoop verder uit te bouwen.”

Tot op heden zijn er twee dorpen betrokken in de kweek, aanmaak en verkoop van bananenbloem en zijn de inkomsten met een drievoud gestegen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans