Brandalarm verstoort bijna vertrek Brabantse Pijl

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het kinepoliscomplex en de daar gevestigde winkels in de Bondgenotenlaan werden woensdag kort voor de middag ontruimd als gevolg van een brandalarm. Het alarm was afkomstig uit een juwelierszaak. Er was rook zichtbaar, maar vlammen waren er niet. De brandweer was snel ter plaatse met groot materiaall, maar moest niet aan de slag. De rook was wellicht het gevolg van een kortsluiting. Nadat was vastgesteld dat er effectief geen brandgevaar was, mocht iedereen weer naar binnen.

Net op het ogenblik dat de brandweer bezig was met de controle van het gebouwencomplex in de Bondgenotenlaan, waren de renners en volgwagens voor de wielerwedstrijd Brabantse Pijl zich aan het klaarmaken voor hun vertrek. In allerijl moest een alternatief scenario worden uitgerold zodat het peloton toch veilig zou kunnen vertrekken. Net op tijd kwam er groen licht van de brandweer en kon het parcours weer volledig worden vrijgemaakt voor het wielerpeloton.

De start van de wedstrijd lokte trouwens een grote massa volk naar het stadshart. Het was druk op het Ladeuzeplein waar het rennersdorp stond opgesteld. En bij de ploegenvoorstelling op de Grote Markt stroomde ook dit plein aardig vol.

Omdat het peloton dit jaar wegens een aangepast scenario ingevolge werken in een andere richting moest vertrekken, dienden nog heel wat volgwagens snel hun kar te keren. Alle ploegen waren op voorhand geïnformeerd over de gewijzigde vertrekrichting, maar blijkbaar was dit bij een aantal van hen toch niet doorgekomen. Via Radio Tour werd de bestuurders gevraagd om hun wagen alsnog in de juiste richting op te stellen. De verkeerspolitie moest twintig wagens verslepen die op het verkeersvrije gedeelte van het parcours geparkeerd stonden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer