Bondgenotenlaan onderbroken wegens rioleringswerken

Op maandag 30 en dinsdag 31 oktober voert de stad rioleringswerken uit in de Bondgenotenlaan, ter hoogte van huisnummer 140. Auto’s en bussen dienen een omleiding te volgen. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door. Ook Parking Kinepolis blijft bereikbaar.

Ter hoogte van Bondgenotenlaan nummer 140, iets verder dan meubelwinkel Domo, moet de rijweg opengebroken worden om een nieuwe huisaansluiting aan te leggen. Nadien dient het wegdek opnieuw hersteld te worden. Om deze werken vlot en veilig te laten verlopen, is de werfzone niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Plaatselijk verkeer of leveranciers moeten via de Jean-Baptiste Van Monsstraat en de Louis Melsensstraat rijden. In de Louis Melsensstraat is daarom tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk. Ook in de Bondgenotenlaan geldt tweerichtingsverkeer tussen het Martelarenplein en het plein aan Justus Lipsius. Plaatselijk verkeer en leveranciers kunnen tot aan de werken rijden, maar moeten ter plaatse weer terugdraaien.

De bussen van De Lijn bedienen de bushaltes in de Bondgenotenlaan en het Rector De Somerplein niet. Er zijn tijdelijke vervanghaltes in de Rijschoolstraat en de Mathias Van den Gheynlaan.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans